Ελευθέριος Διαμαντάρας

on .

βιογραφικό:

Ο Ελευθέριος Διαμαντάρας σπούδασε μηχανικός ηλεκτρονικός στο εξωτερικό, με υποτροφία. Εργάστηκε σε ερευνητικά κέντρα για τον σχεδιασμό και την εξέλιξη των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων των υπολογιστών και της επιστήμης. Υπηρέτησε στην παραμεθόριο στις διαβιβάσεις, και συνεργάστηκε με την Αστυνομία πόλεων, με το Πεδίο βολής Κρήτης, με το κέντρο Ερευνών Εθνικής Αμύνης και με πολλά Υπουργία και Οργανισμούς.

Ασχολείται επί δεκαετίες με την έρευνα και την μελέτη της ιστορίας και της φιλοσοφίας. Είναι συγγραφέας αρκετών βιβλίων στα οποία αναλύει και παρουσιάζει την φιλοσοφία και την ιστορία πάντοτε μέσα από στοιχεία. Συνεργάζεται με εφημερίδες και περιοδικά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει συμμετοχή σε εκατοντάδες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει τιμηθεί στην Ελλάδα και συμμετέχει σε φιλοσοφικές εταιρίες, επίσης  είναι επίτιμο μέλος σε φιλοσοφικά σωματεία του εξωτερικού. Είναι επίτιμο μέλος της Πυθαγορείου φιλοσοφικής εταιρείας του Κρότωνος της Μεγάλης Ελλάδος, καθώς και στην όμοιά της στο Σκυλάκειον της Καλαβρίας. Το 2013 τον ανακήρυξαν Ακαδημαϊκό της Φιλοσοφικής Ακαδήμειας της Νεαπόλεως. Συχνά τον καλούν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό για να συμμετέχει σε φιλοσοφικά και πνευματικά συνέδρια.

Υπάρχουν και άλλες πνευματικές εκδηλώσεις στις οποίες καλείται και συμμετέχει. Είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΠΟΛΛΩΝ Ο ΕΚΗΒΟΛΟΣ». Με τον εν λόγω Σύλλογο, πραγματοποιούνται αφιλοκερδώς εκδρομές και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

επίσημη ιστοσελίδα: diamantarasel.blogspot.gr

 

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ ЭЄ ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

Εργασία: "Από τους Πυθαγορείους, τον Αριστοτέλη και τους μεταΣωκρατικούς Φιλοσόφους, στους Ηλεκτρoνικούς Υπολογιστές, στην Πληροφορική, στο Διαδίκτυο και την Ψηφιακή Εποχή"Εργασία: "Δημοκήδης, Πυθαγόρειος Ιατροφιλόσοφος (560; - 495 π.Χ.) ο καταξιώσας την ιατρικήν επιστήμην"Εργασία: "ΝεοΠυθαγορισμός και νεοΠυθαγόρειοι Φιλόσοφοι"Εργασία: "Μίλων ο Κροτωνιάτης, ο υπερΑθλητής"


 

Εργασία: "Ο Ναός του Επικουρείου Απόλλωνος"


 

Εργασία: "Ο ύμνος στην αρετή του φιλοσόφου και πανεπιστήμονα Αριστοτέλη"Εργασία: "Τα ήθη και η αγωγή στην Αρχαία Σπάρτη"Εργασία: "ΕΥΧΙΔΑΣ ο Ημεροδρόμος"


 

Εργασία: "Απονομή δικαιοσύνης στην Αρχαία Αθήνα"


 

Εργασία: "Ιπποκράτης, θεμελιωτής της επιστημονικής Ιατρικής και μελέτης της αθανασίας της ψυχής και της μετενσαρκώσεως"


 

Εργασία: "Ο ∆ημήτρης Λιαντίνης, έχει γράψει για τον Επίκουρο"Εργασία: "Η τετραφάρμακος και η ευδαιμονία διέπουν όλη την φιλοσοφία του Επίκουρου"

 

Εργασία: Ποιος πυρπόλησε την Ρώμη; ο Νέρων ή ο Παύλος;

 

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ ЭЄ ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

 

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ ЭЄ ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

Πληροφορίες για τα βιβλία και τις πηγές τους:
Τηλέφωνο: (+30) 6972 416728
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Αγαπητοί Συνέλληνες, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να αναγγείλω ότι πριν από τρεις ημέρες κυκλοφόρησε στην Αγγλική γλώσσα το 10ο  βιβλίο μου,

που έχει τον τίτλο:

INTRODUCTION TO PRE-SOCRATIC PHILOSOPHY -

SCHOOLS OF ANCIENT GREEK PHILOSOPHY AND PHILOSOPHERS

 

Στο βιβλίο κάνω μία εισαγωγή στην Φιλοσοφία, αναζητώ τις πρώτες αρχές της φιλοσοφικής σκέψεως και του φιλοσοφικού λόγου που δημιούργησε.

Παρουσιάζω και ερμηνεύω, πάντοτε μέσα από τις αρχαίες μας πηγές, το γιατί αυτή η ανώτερη νοητική  παραγωγή παρατηρήθηκε μόνο στον ευρύ Ελληνικό χώρο.

Επιχειρώ μία αναφορά στις σχέσεις της Φιλοσοφίας με τις επί μέρους Επιστήμες, την Θρησκεία, τις Τέχνες, την Ηθική, την Αρετή, την Δικαιοσύνη, την Ισονομία και την ορθή Δημοκρατία, διότι όλες αυτές οι ανώτερες δημιουργίες και κατακτήσεις του ανθρώπου είχαν και έχουν πνευματικό όχημά τουτον κορμό της Φιλοσοφίας, διότι μόνο μέσα από αυτόν μπορούν να εκφραστούν και να γίνουν κατανοητές.

Στην συνέχεια παρουσιάζω τις Προσωκρατικές Φιλοσοφικές Σχολές, την Ιωνική, την Πυθαγορική, την Ελεατική, την  Ατομική και τις Σοφιστικές σχολές.

Επίσης παρουσιάζω αναλυτικά όλους τους βασικούς φιλοσόφους της κάθε Σχολής, με μία σύντομη αλλά μεστή βιογραφία τους και τις φιλοσοφικές τους θέσεις, θεωρίες, δοξασίες τους και την επιρροή που άσκησαν ο ένας στον άλλον οικοδομώντας το περικαλλές ανάκτορο της Φιλοσοφίας.

Αναφέρω τα αιώνια ρητά τους και τα αποφθέγματά τους, καθώς και τους δοξογράφους  που τους ερμήνευσαν.

Παρουσιάζω και αναλύω τους δύο σημαντικούς Πλατωνικούς  διαλόγους  «ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ» και «ΓΟΡΓΙΑΣ» δίνοντας μία σημαντική πληροφόρηση σχετικά με την Σωκρατική φιλοσοφική σκέψη και την Μαιευτική Μεθοδολογία του, καθώς επίσης για την άψογη Φιλοσοφική, Φιλολογική και Λογοτεχνική γραφή του Πλάτωνος.

Παρουσιάζω επίσης σε ένα ανεξάρτητο κεφάλαιο την σπουδαιότητα, την σημασία και την συμβολή των διασωθέντων Αρχαίων Ελληνικών κειμένων για τις Επιστήμες και τον πολιτισμό του πλανήτη μας.

Κλείνω αυτό το πόνημα με μία αναφορά των σημαντικότερων μετά τον Διαφωτισμό φιλοσόφων και πνευματικών ανθρώπων, σχετικά με την προσφορά της Ελληνικής Φιλοσοφίας και των άξιων πνευματικών τέκνων της, που αποτελούν έναν υπέρτατο Ύμνο για τις αξίες και την καταλυτική συμβολή του Έθνους των Ελλήνων στην εξέλιξη του πολιτισμού και την πρόοδο της ανθρωπότητας.

Είναι μία εργασία που έγινε με μεράκι και σε στενή σχέση με το Αγγλοσαξονικό πνεύμα για να βοηθήσει την κατανόηση και την προβολή της Φιλοσοφίας και της Ελληνικής σκέψεως σωστά και κατανοητά.

Για την συγγραφή του βιβλίου και την διαμόρφωσή του, απαιτήθηκαν περίπου τρία χρόνια έρευνας, μελέτης, συγγραφής και ελέγχου, για να είναι βατό από για τον μέσο αναγνώστη και βοήθημα για τους σπουδαστές και τους επιστήμονες. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει σημαντικά στην κοινή προσπάθεια της ορθής προβολής της διαχρονικής Ελληνικής σκέψεως και στο αξιολογότερο νοητικό δημιούργημά της, την Φιλοσοφία.

 

Για κάθε πληροφορία είμαι στην διάθεσή σας.

Με εκτίμηση
ο Συγγραφεύς

Ελευθέριος Διαμαντάρας

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ ЭЄ ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪